6 pasos para instalar placas de energía solar a casa

Fa uns anys que la instal·lació de plaques solars en l’àmbit domèstic ha crescut per combatre a les energies clàssiques. Entre les fonts d’energia renovable, la solar és la més utilitzada pel baix cost i els avantatges que proporciona.
1.- Primer cal fer un estudi de les necessitats que volem cobrir. Segons l'objectiu, variarà el model i el tipus d'instal·lació que necessitem.

2.- S'ha de calcular la radiació solar disponible a la zona, tenint en compte les hores de llum i l'orientació de l'habitatge. Per executar aquest pas hi ha diversos programes i aplicacions informàtiques que permeten fer estimacions precises.

3.- Un cop hàgeu comprovat la viabilitat del projecte es posen en marxa les gestions relacionades amb els permisos i la legislació vigent. La companyia distribuïdora ha de reconèixer la casa com un punt de connexió. Haureu d'instal·lar dos comptadors: el que mesura el consum de la casa i el que monitoriza la producció d'electricitat.

4.- La llei que regula aquest tipus d'instal·lacions es va aprovar l'any 2015 i estableix que si es generen de menys de 10Kw estareu exempts de pagar l’"impost del sol”. Com que el 95% de les cases del país consumeixen menys de 10 kW, pràcticament cap particular ha d'abonar-lo.

5.- El nombre de panells depèn del consum d'electricitat. Necessitaràs almenys sis plaques per satisfer 1,6 kW de potència. Si tens teulada pròpia, sis panells costen uns 7.000 euros (tràmits inclosos). S'estima que l'amortització s'aconsegueix entre 10 i 12 anys.

6.- La instal·lació sempre estarà connectada a la xarxa elèctrica general, per poder abastir-se de llum en cas que les plaques no generin l'energia necessària per al funcionament habitual del teu habitatge. Si la teva instal·lació genera excedents, els podràs vendre a la companyia elèctrica, tot i que aquest procés requereix gestions administratives més complexes.

Si necessites més informació per a la instal·lació d'energia solar per a casa teva, posa't en contacte amb nosaltres. Aquallar Serveis Integrals et donarem totes les solucions.

Bluverd Comunicació (Bluverd.com)